groepen
nieuws
team
team

Archief Blog

Peuterplusgroep

Naast de schoolgroepen bevindt zich in ons kindcentrum een peuterkleutergroep. In deze groep krijgen 3-jarige peuters en 4-jarige kleuters twee ochtenden per week samen een activiteitenaanbod op maat. Dit aanbod wordt verzorgd door Mirjam van Dijk, leerkracht van CBS De Holtenhoek en Willemijn Dertien, pedagogisch medewerker van Skidkinderopvang. De peuterplusgroep staat open voor alle peuters van 3 jaar.

Het samen spelen in één groep van 3-jarigen en 4-jarigen heeft vele voordelen. In deze peuterplusgroep willen we met Skidkinderopvang een doorgaande lijn ontwikkelen die leidt tot een optimale start op de basisschool. De overgang van kinderopvang naar basisschool kan op deze manier soepeler verlopen. In de peuterplusgroep krijgen de kinderen een breed aanbod: alle ontwikkelingsgebieden komen aan bod en er is ruimte voor extra uitdaging en stimulans aan kinderen. De nadruk zal liggen op ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen.

Skidkinderopvang en CKC Drenthe, de stichting waar CBS De Holtenhoek onder valt, werken op meerdere gebieden samen. Beide organisaties hechten veel waarde aan kwaliteit in opvang en onderwijs en vullen elkaar daar goed in aan. De start van de eerste peuterplusgroep in de gemeente Tynaarlo is daarom een logische stap!

De peuters volgen twee ochtenden in de week een activiteitenaanbod met de kleutergroepen.

De peuterplusgroep vindt plaats op dinsdag- en donderdagochtend in een eigen lokaal in het gebouw van de school. Alle peuters van 3 jaar zijn welkom! Wanneer u meer informatie wilt, kunt u contact met de school opnemen. Aanmelden is mogelijk op de website www.skidkinderopvang.nl.

Contact

De Holtenhoek
Holtenweg 5
9481 CN Vries
Tel.: 0592 - 54 16 44
cbsdeholtenhoek@conod.nl

facebookTwitterYouTube