groepen
nieuws
team
team

Archief Blog

Groep 6

Bezoek Hunebedcentrum groep 5/6

Groep 5 en 6 zijn naar het Hunebedcentrum in Borger geweest. We hebben met een boog geschoten, vuurvonken gemaakt met vuurstenen, geluisterd naar de rondleiding in het Hunebedcentrum en natuurlijk gekeken naar het hunebed. Er werden heel veel goede vragen gesteld, het was namelijk ook heel interessant! Door het prachtige weer konden we heerlijk buiten lunchen.

Bezoek boerderij

In het aardrijkskunde hoofdstuk ging het over het melken en verzorgen van koeien. Dat kunnen we natuurlijk in ons boek gaan lezen en daar over leren, maar het is veel leuker om er echte ‘plaatjes’ bij te zien! We zijn op de boerderij van Ton geweest en daar heeft hij ook zijn spreekbeurt gehouden. Het was heel erg leuk en we hebben er veel van geleerd!

Leeskilometers (update!)

UPDATE: Inmiddels zijn we al in Indonesië. Hier zijn we heen gegaan via Rusland. (want die was zo lekker groot om open te krassen.)

In groep 6 zijn we druk bezig om leeskilometers te maken. Elke bladzijde die we lezen telt als 1 kilometer, we kijken elke week hoe ver we hebben gereisd die week. Inmiddels zitten we al halverwege Afrika. Op een scratch-kaart kunnen we dit laten zien.

Contact

De Holtenhoek
Holtenweg 5
9481 CN Vries
Tel.: 0592 - 54 16 44
cbsdeholtenhoek@conod.nl

facebookTwitterYouTube