groepen
nieuws
team
team

Archief Blog

Groep 3

Donderdag 14 december

Vandaag hebben we in de gymles het chagrijnenspel gespeeld. Een samenwerkingsspel. Elk team moest een parcours afleggen zonder de grond te raken. Raakt iemand de grond, dan begint het team opnieuw. Daar kan je heel chagrijnig van worden.

Ieder team kreeg bij de start 5 hoepels mee als stapstenen. Niet genoeg om gelijk het hele parcours te overbruggen. Hoepels moesten dus doorgegeven worden en slim neergelegd. We hebben drie rondes gespeeld. De oefenronde verliep heel chaotisch. De meeste kinderen hadden maar één doel voor ogen en dat was snel naar de overkant. Na elk team een paar keer teruggestuurd te hebben, heb ik de oefenronde stil gelegd. We hebben besproken wat er is gebeurd en hoe je dit kunt verbeteren. De eerste echte ronde heb ik de teams gecoacht in het samenwerken en zag ik al snel verbetering. Vooral één team was heel goed in het elkaar helpen. Zij wonnen niet op snelheid, maar kregen wel een punt voor samenwerken. Tijdens de laatste ronde mochten de kinderen niet meer praten, daar is ook een filmpje van. Wat ging het samenwerken fantastisch!

Het goede samenwerken hebben we die dag door weten te trekken in de klas. We hebben ‘s middags in groepjes allerlei leuke opdrachten gedaan, waaronder programmeren. Eerst gooien met de dobbelstenen en dan kijken wie er verliefd is op dat getal (samen 10). De kinderen moesten naar dat getal toe programmeren. Het was een geslaagde dag in groep 3.

 

 

Contact

De Holtenhoek
Holtenweg 5
9481 CN Vries
Tel.: 0592 - 54 16 44
cbsdeholtenhoek@conod.nl

facebookTwitterYouTube